VEELGESTELDE VRAGEN

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

De meest gestelde vragen van Triomf

Waar ligt Triomf?

Triomf komt in de nieuwbouwwijk Esse Zoom. Deze fase is enerzijds gelegen aan een watergang, anderzijds aan de centrale groene parkzone. Esse Zoom is een nieuwe wijk aan de zuidwest kant van Nieuwerkerk aan den IJssel. Zie hier de exacte locatie.

Wat is de fasering?

Triomf is de 13e en laatste fase van de gebiedsontwikkeling Esse Zoom. In deze fase zullen 4 vrijstaande woningen, 6 twee-onder-één-kapwoningen, 4 herenhuizen en 18 rijwoningen worden gerealiseerd.

Waar vind ik meer informatie over het aankoopproces?

Meer informatie over het aankoopproces vind je hier.

Wat zit er inclusief in de V.O.N. prijs?

V.O.N. prijzen zijn inclusief:

 • Bouw- en grondkosten;
 • Een complete SieMatic keuken met Siemens inbouwapparatuur apparatuur;
 • Sanitair, tegelwerk, een douchewand en wastafelmeubel in de badkamer, daarnaast een compleet toilet;
 • Kosten van notaris, architect, constructeur en makelaar;
 • Aanlegkosten voor nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering;
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijke bepaalde verhogingen van het btw-tarief worden doorberekend;
 • Kosten Waarborgcertificaat SWK.

Wat is niet inbegrepen in de V.O.N. prijs?

V.O.N. prijzen zijn exclusief:

 • Het warmtepompsysteem en zonnepanelen;
 • De advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening;
 • Kosten voor eventueel meerwerk;
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen;
 • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek;
 • Renteverlies tijdens de bouw;
 • Rentebijschrijving over de grondkosten.

Zijn de woningen inclusief badkamer, toilet en keuken?

De woningen in Triomf zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief een complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer met toilet.

 • De SieMatic keuken is voorzien van de volgende Siemens apparatuur: combimagnetron, koelkast met vriesvak, afzuigkap, inductiekookplaat en een vaatwasser.
 • De badkamer en de toiletruimte worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en tegelwerk. Daarnaast zit er ook een douchewand en wastafelmeubel in de prijs inbegrepen.

Als koper kun je bij de showroom THUIS bij Dura Vermeer terecht om de keuken, de badkamer en het toilet naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken, badkamer en toilet casco af te nemen.

Bekijk deze pagina voor meer uitleg over de complete woning.

 

Waar kan ik parkeren?

De vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen hebben één parkeerplaats op eigen terrein. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplaatsen in het openbaar gebied.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in Triomf is het verstandig een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

 • Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen;
 • Inschrijven op een woning;
 • Woonwensen doorgeven;
 • Projectdocumentatie downloaden.

Maak een account aan.

Wie is NEXTHome?

Kopers (en potentiële kopers) van een woning in Triomf kunnen profiteren van de kennis en mogelijkheden van de Hypotheekspecialisten van NEXTHome, de hypotheekpartner van Dura Vermeer. Deze onafhankelijke hypotheekadviseur zoekt naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. De woningen in Triomf zijn duurzaam, wat jou als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. Als geen ander zijn zij uitstekend op de hoogte van de plannen, de prijzen en de (kortings-) mogelijkheden bij deze duurzame woningen. Je bent vrij om bij andere hypotheekverstrekkers hypotheekofferten aan te vragen en af te sluiten. Uiteraard wordt er zeer strikt omgegaan met informatie die met NEXTHome wordt gedeeld en wordt deze informatie niet met de projectontwikkelaar gedeeld.

Wanneer ontvang ik de verkooptekeningen?

De verkooptekening ontvang je bij de makelaarsgesprekken na start verkoop.

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten eind tweede kwartaal/begin derde kwartaal van 2021 te kunnen starten met de bouw van Triomf. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten eind tweede kwartaal/begin derde kwartaal van 2022 de woningen van Triomf op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Welke opties zijn mogelijk?

Vanwege het procesmatige karakter van dit project is het alleen mogelijk te kiezen uit opties die vooraf zijn bepaald door Dura Vermeer. Deze opties zijn onder meer: uitbouwen, openslaande deuren, buitenkranen, dakvensters, dakkapellen, samenvoegen of vergroten van slaapkamers e.d. Vanaf de Pre-sale is er een complete keuzelijst beschikbaar voor een volledig overzicht.

Zijn de woningen duurzaam?

De woningen hebben een EPC van 0,0 of lager en zijn daarmee energieneutraal. De zonnepanelen op het dak wekken voldoende energie op om te verwarmen en te ventileren. Hierdoor heb je alleen nog een energierekening voor het huishoudelijk energieverbruik (wasmachine, koelkast, televisie, etc.). Verder:

 • De woningen hebben geen gasaansluiting;
 • De individuele bodemwarmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van de woning en het warme water;
 • Zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, triple-glas, een douche-wtw en balansventilatie.

Klik hier voor meer informatie over de Duurzaamheid van dit project.

Huur of koop je de energiebesparende voorzieningen?

Een deel van die energiebesparende voorzieningen in je huis (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) kun je kopen of huren. In de basis is ervoor gekozen om deze systemen te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Omdat kopen niet in iedere situatie per definitie de beste keus is (dit heeft onder andere te maken met je persoonlijke financiële situatie) is dit dus een keuze-optie. Wat in uw geval het slimste is? De Hypotheekspecialisten van NEXTHome nemen het graag met je door.

Wat is de huur van het klimaatsysteem?

De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem en zonnepanelen. De bewoner kan kiezen om het systeem te huren of kopen. De kosten voor de huur en koop van de installatie worden vermeld in de prijslijst die vanaf de Pre-sale beschikbaar is. Huur van dit systeem vervangt kosten voor de woning gebonden energie, zoals vloerverwarming, vloerkoeling, ventilatie en het verwarmen van tapwater.

Hoe diep is de tuin?

De maatvoering van de voor- en achtertuin zijn per woningtype verschillend. Op de situatietekening die vanaf de Start verkoop periode beschikbaar is, kun je van het specifieke bouwnummer de tuindiepte opmeten. De kaveloppervlaktes op de prijslijst zijn voorlopige oppervlaktes en zullen na oplevering kadastraal worden nagemeten.

Hoe ziet de straat eruit?

Op de impressies van de woningen wordt de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Hoe ziet het park eruit?

Voor de ontwikkeling van de parkzone zal de gemeente een participatieproces doorlopen waarbij volop gebruik zal worden gemaakt van de kennis en ervaring van de huidige bewoners van Esse Zoom. Zij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is dat in zo’n nieuwe wijk een plek wordt gecreëerd waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Waardevolle kennis die wonen in Esse Zoom nog extra bijzonder maakt.

Op de impressies van de woningen is de inrichting van het park (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK-Garantie en -Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

HEB JE EEN VRAAG? NEEM CONTACT MET ONS OP! Contact